Wil je minder ziektedagen op de werkvloer? Voeg gewoon wat planten toe!

Wil je minder ziektedagen op de werkvloer?
Voeg gewoon wat planten toe!

Uit onderzoek van verschillende bedrijven en instellingen, blijkt dat werknemers een werkruimte met planten aantrekkelijker vinden en dat dit leidt tot minder ziekteverzuim.

De voordelen van planten op de werkplek zijn opmerkelijk. Hogere luchtvochtigheid, een positievere gemoedstoestand, meer tevredenheid over het eigen functioneren en minder ziekteverzuim zijn enkele resultaten.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij verschillende bedrijven en zorginstellingen, waarbij ruimten met planten werden vergeleken met vergelijkbare ruimten zonder planten. Werknemers gaven hun mening over verschillende aspecten van hun werkplek, binnenklimaat, werksfeer, gemoedstoestand, welzijn en gezondheid. Het resultaat? Zes positieve effecten verbonden aan planten op de werkplek:

Wat nog beter is, is dat de kosten voor het aanschaffen en onderhouden van planten vaak al binnen een jaar kunnen worden terugverdiend. Dit komt vooral door het verminderde ziekteverzuim en de verbeterde prestaties van medewerkers. Bovendien kunnen planten dienen als een budgetvriendelijk alternatief voor het reguleren van luchtvochtigheid en koeling van werkruimten, wat kan bijdragen aan energiebesparing.

Luchtvochtigheid: Ruimten met planten hebben gemiddeld 5% hogere relatieve luchtvochtigheid, met zelfs tot 17% verbetering in de winter.

Thermisch comfort: Medewerkers in een kantoorruimte met planten ervaren minder snel een onaangename temperatuur.

Aantrekkelijker: Werkplekken worden als 26% aantrekkelijker beoordeeld na de introductie van planten.

Gemoedstoestand: Na het plaatsen van planten ervaren medewerkers een positievere gemoedstoestand, met minder gepieker buiten werktijd.

Tevredenheid over functioneren: Zowel de tevredenheid over het eigen functioneren als de verwachting van tevredenheid van de werkgever stijgt na de introductie van planten.

Minder ziekteverzuim: Werknemers in ruimten met planten melden zich 36% minder vaak ziek, wat neerkomt op gemiddeld 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar.

Wil je minder ziektedagen op de werkvloer? Voeg gewoon wat planten toe!

Dus, als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om de sfeer op kantoor te verbeteren en het ziekteverzuim te verminderen, overweeg dan een paar groene toevoegingen! Daarnaast komt het je vast bekend voor dat niet iedereen even goed is in het verzorgen van planten, het is ook een optie om planten te leasen.

Bouwen aan een veilige toekomstBouwen aan een veilige toekomst
Hoe controleer ik thuiswerkers?Hoe controleer ik thuiswerkers?

Relateerde berichten