Published On: 26/06/2024Categorieën: E-HRM, HR Services, Salarisadministratie

De voordelen van het gebruik van AFAS in combinatie met de dienstverlening van ESVE Groep

Naast NMBRS biedt ESVE Groep ook diverse ondersteuningsvarianten met het softwarepakket AFAS. In dit artikel geven wij jou als lezer meer informatie over wat AFAS is en welke vormen van dienstverlening wij als ESVE Groep aanbieden in combinatie met dit softwarepakket.

Wat is AFAS?

AFAS is een softwareontwikkelaar welke bedrijfssoftware levert voor het automatiseren en optimaliseren van diverse bedrijfsprocessen. De software van AFAS integreert functies zoals HRM, salarisadministratie, financieel beheer, CRM en projectmanagement in één systeem. Dit helpt organisaties hun administratieve taken te stroomlijnen en efficiënter te werken. AFAS is gebruiksvriendelijk, waardoor gebruikers snel vertrouwd raken met de software. Bovendien biedt het cloud-gebaseerde oplossingen, wat betekent dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de software. De nadruk op beveiliging en naleving van wet- en regelgeving zorgt ervoor dat gegevens veilig zijn en dat bedrijven voldoen aan wettelijke eisen. AFAS helpt organisaties om kosten te verlagen, processen te optimaliseren en de productiviteit te verhogen.

Onze dienstverlening

ESVE Groep helpt je bij het inrichten en uitvoeren van een correcte en efficiënte salarisadministratie, inclusief HR advies. Wij bieden praktisch advies en ondersteuning voor al je HR gerelateerde vraagstukken en leveren maatwerk wanneer je HR processen succesvol wil automatiseren en digitaliseren. Tevens kunnen wij extra capaciteit bieden op je HR- of salarisafdeling.

Outsourcing

Het outsourcen van de salarisadministratie wordt steeds populairder bij organisaties van alle groottes. De werkzaamheden welke wij als ESVE Groep verrichten ten behoeve van de outsourcing worden uitgevoerd vanaf onze locatie in Helmond en biedt organisaties een aantal belangrijke voordelen.

  1. Kostenbesparing

Door de salarisadministratie aan ESVE Groep uit te besteden, kunnen organisaties aanzienlijk besparen op kosten. Er is geen noodzaak voor interne salarisadministrateurs en/of voortdurende training, wat leidt tot lagere operationele kosten.

  1. Tijdwinst

Salarisadministratie is een tijdrovende en complexe taak. Outsourcing bij ESVE Groep bevrijdt organisaties van deze last, waardoor medewerkers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten en strategische initiatieven die direct bijdragen aan de groei van de organisatie.

  1. Expertise en naleving

ESVE Groep beschikt over specialisten die volledig op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving. Dit vermindert het risico op fouten en zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving, wat dure boetes en juridische complicaties voorkomt.

  1. Bezetting

Omdat ESVE Groep de werkzaamheden in teamverband uitvoert, is er altijd voldoende bezetting om de doorlooptijd in de werkzaamheden laag te houden. Ook in vakantieperiodes is er altijd een specialist om een kwalitatieve verloning uit te voeren.

Functioneel beheer

Haal jij alles uit jouw AFAS-software en is je inrichting up-to-date? ESVE Groep adviseert en implementeert!

Een functioneel beheerder is verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de softwaretoepassingen binnen een organisatie om ervoor te zorgen dat deze optimaal aansluiten bij de bedrijfsprocessen. Hier zijn de belangrijkste taken in het kort.

  1. Gebruikersbeheer

De functioneel beheerders van ESVE Groep beheren de gebruikersaccounts en toegangsrechten tot jullie omgeving. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden bij gebruikers gerelateerde vragen en/of problemen.

  1. Procesoptimalisatie

Naast het bouwen zorgt de functioneel beheerder van ESVE Groep voor het benodigde advies en dit maakt dat jij als organisatie je processen optimaal kunt laten inrichten. Door diversiteit in het klantenbestand en jarenlange ervaring kent AFAS voor ons geen geheimen!

  1. Ondersteuning en training

Hebben de medewerkers binnen jouw organisatie behoefte aan de basiskennis van de AFAS functionaliteiten óf wil je juist de verdieping in? Onze functioneel beheerders kunnen hierbij ondersteunen. Bij jullie op locatie, of bij ons in de Academy!

Consultancy

Heb jij een vraagstuk waarbij de kennis van een ervaren consultant gewenst is of ben je tijdelijk op zoek naar extra capaciteit? Of het nu gaat om het tijdelijk uitvoeren van de salarisadministratie, advies bij complexe HR vraagstukken, tijdelijke vervanging van medewerkers of de implementatie van HR- en salarissystemen, ESVE Groep biedt direct een oplossing!

Heb je tijdelijk ondersteuning nodig bij AFAS gerelateerde zaken? Zowel HR- als salarisadministratie, ESVE staat voor je klaar; in Helmond, of bij jouw op locatie! Neem contact op met Gertjan van Stratum via gertjan@esvegroep.nl of bel op 06 – 17 34 09 23.

Bron:

Niet beschikbaar

Meer nieuws: