E-HRM support
Samen bouwen, bedrijfsprocessen succesvol standaardiseren, digitaliseren en automatiseren

Personeelszaken makkelijk beheersbaar en overzichtelijk? ESVE Groep zorgt ervoor dat je software optimaal is ingericht en wordt beheert. We zijn specialist in Visma Nmbrs, Visma Raet en Afas.

ESVE Groep is gecertificeerd partner van Visma Raet
Met de slimme HR & payroll-oplossingen van Visma Raet worden repetitieve en administratieve taken geautomatiseerd. Omdat Visma Raet al jarenlang actief is in de publieke markt, zijn klanten verzekerd van de juiste kennis in de systemen; of het nu gaat om cao’s of best practices van processen. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte om te doen wat écht belangrijk is, zoals het verder helpen van mens en maatschappij.

Op locatie en op afstand
Onze kracht zit in de verbinding en het plezierige contact met onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat we zichtbaar zijn, dichtbij en makkelijk benaderbaar. In de praktijk betekent dit dat wij zowel op locatie als op afstand werken. Door deze combinatie van werken weten we goed wat er speelt binnen een organisatie.

Wat is E-HRM?
E-HRM verwijst naar het gebruik van digitale technologieën en internet gebaseerde tools om HR-processen te beheren en te optimaliseren. Dit omvat een breed scala aan toepassingen, van elektronische werving en selectie (e-recruitment) tot het beheer van personeelsdossiers, prestatiebeoordelingen en trainingsprogramma’s. E-HRM stelt HR-professionals in staat om routinetaken te automatiseren, gegevens efficiënt te beheren en strategische beslissingen te ondersteunen met behulp van data-analyse.

Belangrijke functionaliteiten van E-HRM zijn:

E-recruitment:
Vacatures plaatsen: Bedrijven kunnen vacatures online plaatsen en beheren via e-recruitment platforms.
Kandidatenbeheer: Geautomatiseerde systemen helpen bij het screenen en volgen van sollicitanten, wat het wervingsproces versnelt en verbetert.

1.    Elektronische personeelsdossiers:
Gegevensopslag: Personeelsgegevens worden digitaal opgeslagen, wat zorgt voor gemakkelijke toegang en betere beveiliging.
Zelfservice portalen: Werknemers kunnen hun eigen gegevens inzien en bijwerken, wat administratieve lasten vermindert.

2.    Prestatiebeheer:
Feedback en beoordelingen: E-HRM systemen bieden tools voor het vastleggen en beheren van prestatiebeoordelingen en continue feedback.
Doelen en KPI’s: Bedrijven kunnen eenvoudig doelen en prestatie-indicatoren instellen en volgen.

3.    Training en ontwikkeling:
E-Learning: Digitale trainingsmodules en cursussen kunnen worden aangeboden via e-learning platforms.
Competentiebeheer: Het systeem helpt bij het identificeren van opleidingsbehoeften en het plannen van ontwikkelingsprogramma’s.

4.    Data-analyse en rapportage:
HR Analytics: Door gebruik te maken van data-analyse kunnen HR-professionals inzichten verkrijgen die strategische besluitvorming ondersteunen. Dashboards: Overzichtelijke dashboards bieden real-time inzicht in belangrijke HR-statistieken.

Voordelen van E-HRM

1.    Efficiëntie en kostenbesparing:
Automatisering: Door routinetaken te automatiseren, bespaart e-HRM tijd en vermindert het de operationele kosten.
Snellere processen: Digitale processen zijn doorgaans sneller en minder foutgevoelig dan handmatige processen.

2.    Verbeterde nauwkeurigheid:
Data-integriteit: Elektronische systemen verminderen de kans op fouten en zorgen voor nauwkeurige en up-to-date gegevens.
Compliance: E-HRM helpt bedrijven bij het naleven van wet- en regelgeving door geautomatiseerde herinneringen en rapportages.

3.    Toegankelijkheid en flexibiliteit:
24/7 Toegang: HR-informatie is op elk moment en vanaf elke locatie toegankelijk, wat vooral waardevol is voor bedrijven met meerdere vestigingen of een mobiel personeelsbestand.
Flexibele werkopties: E-HRM ondersteunt flexibele werkregelingen, zoals thuiswerken, door digitale tools voor communicatie en samenwerking.

4.    Betere besluitvorming:
Data-gedreven inzichten: Door middel van geavanceerde analytics kunnen HR-managers beter onderbouwde beslissingen nemen.
Strategische focus: Door tijd te besparen op administratieve taken kunnen HR-professionals zich meer richten op strategische initiatieven.

Conclusie
E-HRM biedt een veelvoud aan voordelen voor moderne bedrijven door HR-processen te digitaliseren en te optimaliseren. Van efficiëntere wervingsprocedures tot nauwkeuriger prestatiebeheer en strategische data-analyse, e-HRM systemen ondersteunen bedrijven bij het realiseren van hun HR-doelstellingen. Door te investeren in E-HRM kunnen bedrijven niet alleen hun HR-efficiëntie verbeteren, maar ook een meer data gestuurde en strategische aanpak van human resource management omarmen.

Personeelszaken makkelijk beheersbaar en overzichtelijk? ESVE Groep zorgt ervoor dat je software optimaal is ingericht en wordt beheert. We zijn specialist in Visma Nmbrs, Visma Raet en Afas.

Maak kennis met onze Payroll Consultant Lieke!
Dit moet je weten: wijzigingen in regels voor personeel per 1 juli 2024

Relateerde berichten