Gaan medewerkers weer massaal terug naar kantoor?

Ik oefen het leukste vak
bij ESVE Groep uit

Binnen ESVE Groep bieden we de meeste geschikte HR en Payroll software aan van Visma Nmbrs, Visma Raet of Afas. Op die manier maken we jouw personeelszaken overzichtelijk en makkelijk beheersbaar. Ook verzorgen onze consultants de inrichting en optimalisatie.

ik oefen het leukste vak bij ESVE Groep uit

Interview met
Joost Jeremiasse
e-HRM consultant
ESVE Groep

Joost, hoe lang ben je e-HRM consultant?

Sinds mijn start bij ESVE Groep, één jaar geleden, ben ik e-HRM consultant. Mijn ervaring als applicatiebeheerder in mijn vorige functie komt erg van pas in deze functie.

Waar staat de “e-“ voor?

De “e-“ in e-HRM staat voor “elektronisch” Human Resource Management. Deze naam wordt gebruikt voor online HRM software die via de cloud (online) is in te zien en te bewerken.

Welke vraagstukken kom je tegen bij onze klanten?

Onze klanten stellen vaak vragen zoals: kan onze verlofadministratie worden gedigitaliseerd? Op welke manier kunnen medewerkers zelf hun declaraties insturen? En hoe kunnen wij zelf wijzigingen doorvoeren in het systeem? Voor grotere klanten mag ik daarentegen vaak het indiensttredingsproces inrichten en optimaliseren, koppelingen maken met externe systemen en workflows ed. inrichten.

Wat levert je inzet op voor onze klanten?

Mijn inzet bij klanten levert vooral tijdbesparing en geldbesparing op. Daarmee verkrijgen klanten meer informatie en inzicht in hun personeelszaken en zijn HR activiteiten meer geprofessionaliseerd.

Hoe ga je te werk?

Ik analyseer eerst waar de klant tegenaan loopt en/of wat het probleem is. Dan inventariseer ik wat er nodig is en vervolgens bespreek ik de aanpak met de klant en/of collega wat ik ga inrichten. Na het inrichten volgt het testen en daarna zullen de uitkomsten worden besproken. Als laatst lever ik de inrichting op. Dit is nu wel heel zwart-wit beschreven en de te nemen stappen hangen ook wel af wat voor impact het heeft.

Op welke HR-gebieden komt je werk
het meest tot zijn recht?

Eigenlijk heb je met alle HR-gebieden te maken. Je begint vaak met het bekijken van de instroom, dan heb je alles wat tussen instroom en uitstroom zit, en je eindigt uiteindelijk bij de uitstroom. Instroom blijft toch altijd wel een belangrijk punt, omdat je dit zo soepel mogelijk wil laten verlopen.

Welke voorwaarden zijn belangrijk?

Het uitvragen en ontvangen van goede en volledige informatie blijft altijd belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat er begrip en steun is voor verandering en het digitaliseren van het proces. Draagvlak is een must.

Wat zijn de reacties van je klanten?

De klanten zijn blij dat er meer inzicht is in processen en dat het een stuk eenvoudiger is dan het proces voorheen, wat tijd scheelt (en dus geld oplevert).

Hoe leuk vind je je werk?

Het blijft leuk door de afwisselende vraagstukken die ik krijg. Zo help ik vaak bedrijfsprocessen te verbeteren en creëer daardoor efficiëntie. Op deze manier probeer ik de kans op fouten te minimaliseren en de werkdruk op de HR-afdeling te verminderen. Het maken van die impact levert veel voldoening op.

Wil je nog iets kwijt?

Ter uitbreiding van ons team zou ik graag nog een nieuwe collega begroeten! Dus ben jij nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op.

Werken een baby verlof en nuWerken een baby verlof en nu
Financiële problemen, Beslaglegging en nuFinanciële problemen, Beslaglegging en nu

Relateerde berichten