Minimumuurloon per 2024 wat betekent dit

Duurzame inzetbaarheid: gelukkig en gezond werken

Duurzame inzetbaarheid staat al jaren met stip op 1 als het belangrijkste HR-thema. Momenteel is het enorm actueel vanwege de arbeidskrapte en vergrijzing. Hoe houd je medewerkers gezond en gelukkig inzetbaar tot aan hun pensioen? Het thema bevat veel aspecten waar aandacht voor nodig is, denk aan een betrokken medewerkers, een prettige werkomgeving, welzijn, vitaliteit en werkgeluk.

Duurzame inzetbaarheid is niet alleen van belang voor het eigen welzijn van medewerkers maar ook voor het succes van het bedrijf waarvoor zij werken.

Wat is duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid is beleid dat zorgt voor gezonde, productieve en betrokken werknemers die met plezier aan het werk zijn. Duurzame inzetbaarheid heeft te maken met het creëren van een werkomgeving waarin werknemers zich veilig, gezond en betrokken voelen en waarin zij de kans krijgen om zich te ontwikkelen en te blijven groeien in hun werk. Investeren in duurzame inzetbaarheid zorgt voor kostenbesparing en maakt je organisatie toekomstbestendig.

Bevorderen van duurzame inzetbaarheid.

Er zijn verschillende manieren waarop je als werkgever kunt investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit kun je doen door trainingen te geven om kennis en vaardigheden te vergroten. Als werkgever kun je ook flexibiliteit en diversiteit bevorderen om de inzetbaarheid te vergroten.

Dit kan door het aanbieden van flexibele werktijden, thuiswerken of het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer.

Minimumuurloon per 2024 wat betekent dit

Gezondheid.

Het stimuleren van een gezonde levensstijl en het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van fruit, ergonomische werkplekken en flexibele werktijden om een goede balans tussen werk en privé te bevorderen. Wanneer medewerkers gezonder leven, zijn ze energieker en kunnen ze beter omgaan met stress en werkdruk. Dit kan leiden tot minder verzuim en uitval. Bovendien kan een gezonde leefstijl ook bijdragen aan een betere fysieke en mentale gezondheid, wat op lange termijn ook de duurzame inzetbaarheid kan bevorderen.

Wat zijn de voordelen van duurzame inzetbaarheid.

Voordelen voor de werkgever;

 • Hogere arbeidsproductiviteit
 • Hogere werknemerstevredenheid

 • Minder ziekteverzuim

 • Winst door kwaliteitsstijging

 • Betere werksfeer

 • Flexibelere bedrijfsvoering

Voordelen voor de werknemer;

 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • Meer werkplezier

 • Betere fysieke en mentale gezondheid

 • Minder stress en een betere werksfeer

 • Minder ziektekosten

 • Meer betrokkenheid bij de organisatie

Ook in 2024 (april en september) kunnen organisaties weer subsidie Duurzame inzetbaarheid aanvragen. Deze subsidie is gericht op activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten.

Mocht je aan de hand van voorgenoemde nog vragen of advies nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op via hr@esvegroep.nl. Onze professionals helpen je graag verder op weg!

Minimumuurloon per 2024 wat betekent ditMinimumuurloon per 2024: wat betekent dit?
Even voorstellen MichèlleEven voorstellen Michèlle

Relateerde berichten