Grip op je HR processen en meer tijd voor wat écht belangrijk is

Grip op je HR processen en meer tijd voor wat écht belangrijk is?

Wat is E-HRM? En wat zijn de voordelen voor jouw organisatie?

Met E-HRM kunnen processen rondom de personeelszaken worden geoptimaliseerd door gebruik te maken van de nieuwste internettechnologieën. Een modern E-HRM systeem geeft een organisatie de juiste ondersteuning om ambitieuze HR-doelen als ‘werkplezier’ en ‘de juiste persoon op de juiste plek’ te behalen. Hierdoor kunnen HR-managers meer tijd besteden aan de strategische kanten van HRM en hoeven ze zich minder bezig te houden met de operationele taken. Het wordt gezien als ideale middel om te automatiseren en de druk van de HR afdeling af te halen door medewerkers zelf eenvoudig aanvragen te laten doen en gegevens te kunnen laten aanpassen.

Voordelen van E-HRM voor medewerkers,
de personeelsafdeling en managers

Voordelen van E-HRM voor medewerkers, de personeelsafdeling en managers

Door de komst van een E-HRM systeem wordt de gehele organisatie betrokken bij het personeelsmanagement. Dit wordt ook wel Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) genoemd.

Met ESS verspreid je de administratieve druk over je hele organisatie

Minder bottleneck en meer efficiëntie. En door informatie vast te leggen bij de bron, voorkom je samen fouten. ESS houdt in dat medewerkers zelf operationele taken kunnen overnemen zoals vakantiedagen aanvragen, verzuim melden, declaraties indienen en het plannen van een functioneringsgesprek. Binnen ESVE Groep maken we hier ook gebruik van en het personeel neemt zo administratief werk van de HR-afdeling uit handen. Het is zo ingericht dat alle meldingen/aanvragen direct bij de juiste persoon uitkomen en dus snel worden behandeld. Wanneer je als medewerker verlof aanvraagt kun je de gewenste dag selecteren en de aanvraag verzenden. De HR-manager krijgt een notificatie en kan de bezetting van het personeel controleren en zo de aanvraag goedkeuren of afkeuren. Wanneer de aanvraag wordt afgekeurd krijgt de medewerker een melding van afwijzing en wanneer het verlof wordt goedgekeurd een bevestiging van goedkeuring, het verlofsaldo wordt automatisch aangepast.

Diverse systemen hebben naast een toegangsportaal via en webbrowser ook een applicatie voor mobiel en tablet. Hierdoor kunnen personeelszaken eenvoudig geregeld worden.

E-HRM bespaart tijd en geld

Door medewerkers te betrekken bij de HR-administratie vindt de invoer en het onderhoud van de personeelsdata plaats bij de bron. Processen zijn vastgelegd en dus altijd hetzelfde. De route van bijvoorbeeld een declaratie indienen en te laten accorderen is altijd hetzelfde. Omdat medewerkers zelf gegevens invullen is de kans op fouten kleiner.

E-HRM professionaliseert HR

Door E-HRM vervallen administratieve werkzaamheden op de HR-afdeling. De rol van HR verandert van operationeel naar strategisch en van administrerend naar controlerend. In het MT verandert de HR-rol van rapporteren naar adviseren over de koers van de organisatie.

E-HRM maakt je aantrekkelijk als werkgever

Jonge medewerkers hechten steeds meer waarde aan moderne technologie en zijn opgegroeid in een digitale wereld. Vaak zijn ze verknocht aan hun smartphone en verwachten dat organisaties hen de mogelijkheid biedt om zaken zelf te regelen, ook op afstand. E-HRM zorgt ervoor dat de organisatie aansluit bij de belevingswereld en behoeften van de nieuwe generatie die op zoek is naar een moderne en aantrekkelijke werkgever.

Wet- en regelgeving

De wetgeving van HR is nogal aan verandering onderhevig, ben jij op de hoogte van alle regels wat betreft zwangerschaps- en bevallingsverlof? Of laat je er teveel tijd overgaan om verzuim van een medewerker te melden? Dan kun je tegen onnodige boetes aanlopen. HRM software is voorzien van de laatste updates op het gebied van wet- en regelgeving. Zo wordt er automatisch een melding verstuurd wanneer er een plan van aanpak moet komen bij een zieke medewerker. Wet- en regelgeving dient vaak nog te worden ingericht en zit dit niet automatisch in het systeem of bij een nieuwe update. Hiervoor kan E-HRM worden ingezet.

E-HRM moderniseert jouw organisatie

Als ondernemer moet je meegaan met de tijd. Het toegankelijk maken van HR zaken zorgt voor transparantie. Met HRM software kunnen medewerkers zelf eenvoudig veel regelen zoals verlofregistratie en declaraties. Ook kunnen ze hun loonstrook bekijken, zonder tussenkomst van een HR-manager. Zo ontzie je de HRM-manager en geef je medewerkers meer verantwoordelijkheid. Jouw bedrijfsprocessen graag slimmer, flexibeler en sneller? Dit kunnen wij doen door je te helpen met het vinden van de beste software. Software die het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsprocessen.

Ben Trienekens per 1 augustus 2022 bestuurder is geworden van ESVE GroepBen Trienekens per 1 augustus 2022 bestuurder geworden van ESVE Groep
De leukste secundaire arbeidsvoorwaardenDe leukste secundaire arbeidsvoorwaarden

Relateerde berichten