Grip op je HR processen en meer tijd voor wat écht belangrijk is

De leukste secundaire arbeidsvoorwaarden

Goede arbeidsvoorwaarden spelen een nog belangrijkere rol om het werkgeversmerk, zowel naar binnen als naar buiten toe, op de juiste manier te positioneren. Arbeidsvoorwaarden zijn in deze markt ontzettend belangrijk voor het aantrekken van nieuwe medewerkers en om huidige talenten te binden. Een aantrekkelijke werkgever zijn is zoveel meer dan alleen het bieden van een goed salaris. Bijgaand een aantal opvallende arbeidsvoorwaarden ter inspiratie.

Even tukken tijdens werktijd…

Voordelen van E-HRM voor medewerkers, de personeelsafdeling en managers

In Japan blijkt het al een aantal jaren de normaalste zaak van de wereld te zijn, maar in Nederland zijn er ook steeds meer werkgevers die een ruimte hebben waar medewerkers een powernap kunnen doen. Hierdoor blijf je productief, super fijn als je door de vermoeidheid even je focus kwijt bent!

Baaldag

Sommige bedrijven bieden hun medewerkers baaldag(en) als arbeidsvoorwaarde. Hiermee geef je medewerkers de mogelijkheid om een of twee keer per jaar een baaldag in te zetten. Hiermee voorkom je dat medewerkers zich ziek melden als ze een keer zo’n baaldag hebben en krijg je meer grip op hoe medewerkers zich voelen. Wie heeft er nu niet soms een baaldag?

Onbeperkt aantal vakantiedagen

Dit idee is ontstaan in Amerika. Inmiddels zijn er ook veel bedrijven in Nederland die gestopt zijn met het tellen van vakantiedagen. Hierdoor zou een betere balans ontstaan tussen werk en privé. Je laat zien dat je jouw medewerkers vertrouwt door hen zelf hun tijd te laten beheren en hun doelen volgens hun eigen planning laat behalen. Hierdoor neemt het werkgeluk en de motivatie bij medewerkers toe.

Personeelskorting

Bij personeelskorting denk je wellicht al snel aan korting op producten wanneer je bijvoorbeeld in de detailhandel werkt, maar dit komt in veel meer branches voor. Denk bijvoorbeeld aan horeca. Wanneer je bij een hotelketen werkt krijg je bijvoorbeeld korting op hotels in binnen- en buitenland, super handig dus om voordelig op vakantie te gaan.

Gratis fruit en wandelpauzes

Steeds meer mensen vinden een gezonde levensstijl belangrijk. Dit gaat samen met voldoende beweging en gezond eten. Vitaliteit zorgt voor energie en fysieke en mentale gezondheid. Als werkgever kun je hieraan bijdragen door bijvoorbeeld dagelijks gratis vers fruit aan te bieden. Of een wandelpauze in te lassen.

Een kantoorhond of ‘neem je huisdier mee naar werk’-dag

De kantoorhand kennen de meeste inmiddels wel, maar mocht je dit te veel van het goede vinden, dan kan je ook eens in de zo veel tijd een ‘Neem je huisdier mee naar werk’-dag organiseren. Geweldig toch, zo’n kleine, schattige, harige viervoeter op je schoot terwijl je in een online meeting zit of lekker even wandelen wanneer je al een tijdje stil zit achter je bureau.

Groene arbeidsvoorwaarden

Steeds meer bedrijven bieden arbeidsvoorwaarden aan die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Zo zijn er bedrijven die een klimaatbudget hebben. Hiermee kunnen medewerkers producten of diensten aanschaffen die een bijdrage leveren aan verduurzaming en daarmee verbetering van het klimaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan woningisolatie, een energiezuinige wasmachine of een warmtepomp.

Vrijwilligerswerk doen op werkdagen

Steeds meer organisaties willen iets terugdoen voor de maatschappij en veel medewerkers willen bij een organisatie werken die hier bewust mee bezig is. Daarom mogen medewerkers een of meerdere dagen per jaar onder werktijd vrijwilligerswerk doen. Dit is ook nog eens goed voor de onderlinge band met collega’s, want eigenlijk is het gewoon een leuk dagje uit.

Vrijmibo en personeelsfeest

Als eerste is het natuurlijk super gezellig, maar het heeft meer voordelen. Het is goed voor de teambuilding, je leert je collega’s beter en op een andere manier kennen en het verhoogt het werkplezier.

Bij ESVE Groep hebben we ook het individueel keuze budget (IKB). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van jouw maandinkomen te laten uitbetalen op door jouw gekozen tijdstippen. Daarnaast kun je het IKB gebruiken als financieringsbron voor een sportabonnement, sportkleding, voeding- of lifestyle coach, extra verlof, een fiets, een tablet, een telefoon of laptop.

Je kunt natuurlijk eindeloos bijzondere arbeidsvoorwaarden bedenken om je medewerkers te verrassen. Zo hebben we bij ESVE Groep vorig jaar in de zomer een terrasbonus gekregen van €100 netto. Dus ik zou zeggen laat je fantasie erop los en bedenk de gekste dingen om die nieuwe medewerker binnen te halen en huidige medewerkers te behouden! Ondersteuning nodig bij het boeien en binden van je medewerkers? Onze HR professionals staan graag voor je klaar. Neem contact op met hr@esvegroep.nl of via 088 – 188 1300.

Grip op je HR processen en meer tijd voor wat écht belangrijk isGrip op je HR processen en meer tijd voor wat écht belangrijk is?
Een stage-overeenkomst is geen arbeidsovereenkomstEen stage-overeenkomst is geen arbeidsovereenkomst

Relateerde berichten